Agastone

Bemutatóterem és raktár – Tel: +36 30 756 5055  – info@agastone.com

Kőfaragó üzem – Tel: +36 30 6740 816 – evaagastone@gmail.com

Vásároljon az importőr több mint 10.000m2-es raktárkészletéből

Konyhapult

Gránit és márvány vagy Technistone konyhapult. Tartósak, sokféle színben és textúrában elérhetőek, elegáns megjelenésük pedig növeli az otthonok értékét.

Miből készüljön a konyhapult?

Legyen gránit és a márvány vagy kvarc kompozit technikai kő, vagyis Technistone! A gránit és a márvány két kiváló anyag, amelyeket az építőiparban széles körben használnak. Mindkét anyag szilárd kőzet, amelyek kiváló minőségű anyagok a konyhapult készítéséhez.

konyhapult - agastone.hu

A gránit erős és tartós, valamint ellenáll az ütéseknek, a karcolásoknak és az égetéseknek. A márvány viszont egy klasszikus és elegáns anyag, amelynek különleges textúrája és megjelenése van, ami miatt széles körben használják az otthonokban. A márványról el kell mondanunk, hogy viszonylag könnyen karcolódik és foltosodik, éppen ezért a megfelelő karbantartás rendkívül fontos. Sajnos akár egy kis citrom is megmarhatja a fényét, így ezt nem minden esetben ajánljuk! A későbbiekben külön kitérünk a Technistone-ra is.

A gránitból és márványból készült konyhapult előnyei

A gránit és a márvány konyhapult számos előnnyel rendelkezik. Az első és legfontosabb előny az, hogy ezek az anyagok rendkívül tartósak és ellenállóak. Mindkét anyag ellenáll az ütéseknek, a karcolásoknak (bár a márvány kevésbé jó ezen a területen, ahogy írtuk az előző fejezetben) és az égetéseknek, így hosszú élettartammal rendelkeznek.

Az anyagok szépsége és egyedisége szintén nagy előnyük. A gránit és a márvány sokféle színben és textúrában elérhető, így lehetőség van az otthonok stílusához és színvilágához illeszkedő konyhapult kiválasztására.

A gránitból és a márványból készült konyhapult rendkívül könnyen tisztítható, és ellenáll a nedvességnek és a vegyi anyagoknak. Kialakítása pedig lehetővé teszi, hogy nagyobb munkaterületet biztosítson a főzéshez, és egyúttal sokat javít a konyhák megjelenésén is.

Fontos kiemelni a gránit és márvány anyagok esetén a kő impregnálását, amely magas védelmet biztosít az anyagoknak.

Konyhapult kvarc kompozit technikai kőből

Talán kevesebben ismerik, de a Technistone egy magas minőségű kvarc felület, mely ötvözi a természetes alapanyagokat – esetünkben ez a kvarc – az élvonalbeli keverési és préstechnológiával. Ez az anyag olyan egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, ami minden modern háztartás igényeinek megfelel.

Az ebből készült konyhapult erősen ellenáll a karcolásoknak, sőt még a késsel való érintkezésnek is. De mindezeken túl a főzés közben használt anyagoknak – például ecet vagy citromlé –, valamint a hőnek is képes ellenállni.

Karbantartás

Annak érdekében, hogy a gránit és a márvány konyhapult hosszú élettartammal rendelkezzen, fontos a megfelelő karbantartás. Valamennyi, az előzőekben felsorolt anyag könnyen tisztítható, és a felületüket rendszeresen meg is kell tisztítani. Fontos azonban, hogy az anyagot ne tisztítsák savas vagy erős vegyszerekkel, mert azok károsíthatják a felületüket. Ezekhez a felületekhez kifejlesztettek speciális tisztítószereket, amelyek segítenek a felület tisztán tartásában anélkül, hogy károsítanák azt. Ha esetleg valamilyen folt vagy elszíneződés jelenik meg, akkor azt lehetőleg azonnal el kell távolítani, mert különben beéghet a felületbe.

Elmondhatjuk tehát, hogy ez a megoldás tökéletes mindazon háztartások számára, akik elegáns és tartós megoldást keresnek a konyhájuk számára.
Ezek a munkapultok szépségükkel és egyediségükkel hozzájárulnak az otthonok értékének növeléséhez, és biztosítják a hatékony védelmet a külső fizikai behatásokkal szemben.

Ha egy tartós és stílusos megoldást keres a konyhájába, akkor a konyhapult anyagválasztásakor érdemes fontolóra venni mindhárom alapanyagot.

Close
Close
Lost your password?
Close
Shopping cart