Agastone

Bemutatóterem és raktár – Tel: +36 30 756 5055  – info@agastone.com

Kőfaragó üzem – Tel: +36 30 6740 816 – evaagastone@gmail.com

Vásároljon az importőr több mint 10.000m2-es raktárkészletéből

Nero Marquina Márvány 2 cm vastag

Kapható 2 centiméteres vastagságban.A márványt, hasonlóképpen a raktáron lévő egyéb természetes kövekhez, mint a gránit, kvarc, és mészkő lapjaink, precízen vághatjuk méretre, élmegmunkálhatjuk, készíthetünk bele furatot, vagy íves, esetleg szögletes kivágásokat.

Ajánlott még lépcsőlapokhoz, kül-, és beltéri ablakpárkányokhoz, kerítés fedlapokhoz, kandallópárkányokhoz. Nagyon jó a színtartóssága, fagy-, és időjárásállósága.

A négyzetméter kiszámolásánál minimum 20 cm-es szélességgel kell számolni. (például a 15×120 cm méretű párkány esetén 0,2×1,2 = 0,24 m²)

A négyzetméter ár már tartalmazza a méretrevágás, egyszerű fózolás, élfényezés, szükség esetén vízorrok árát.

Kérje árajánlatunkat

Leírás

Nero Marquina Márvány kőlap fekete, időtlen szépségű anyag.

Alkalmas márvány munkalap, márvány párkány, márvány lépcsőlap, márvány fedkő gyártásához Az ókorban a márványt előszeretettel alkalmazták az építészetben és szobrászatban. Rómában például a Colosseumban és a Pantheonban a márvány eleganciáját és tartósságát mutatják meg a lenyűgöző oszlopok, domborművek és építészeti elemek. Velencében, a reneszánsz időszakban, a márvány ismét kiemelkedő szerepet játszott. A Szent Márk bazilika aranyos kupolája és a Dózse-palota belső terei gazdag márvánnyal díszítettek, mutatva a város művészeti és kulturális fejlődését ezen a különleges anyagon keresztül.

Nero Marquina Márvány kőlap felhasználása

A márványok az építészet és dizájn kiváló anyagai, melyek időtálló eleganciájuk és változatos színük miatt kiemelkednek. Beltéri ablakpárkányoknál a márványok kifinomult megjelenésükkel gazdagítják az otthoni térkialakítást. A különböző márványfajták lehetővé teszik a széles színválasztékot, így minden stílushoz megtalálható a megfelelő árnyalat.

A kültéri ablakpárkányok és kerítés fedlapok terén a márványok ellenállnak az időjárás viszontagságainak, és hosszú élettartamukkal tartós megoldást kínálnak. A márványok emellett a kültéri terek dizájnjához is hozzájárulnak, hiszen eleganciájukkal és letisztultságukkal egyedi atmoszférát teremtenek.

A márvány lépcsőlapok szintén gyakran alkalmazott építészeti megoldások, amelyek kifinomultságot kölcsönöznek a belső tereknek. A különböző márványtípusok széles skálája lehetővé teszi, hogy az építészek és tervezők kiválaszthassák a leginkább illeszkedő anyagot az adott környezetbe.

Az építészeti kifinomultság és a tartósság mellett a márványok egyedi kifejezőképességük miatt is kedvelt választások. Az élénk erezetek és színek lehetővé teszik a tervezők számára, hogy egyedi megjelenést alakítsanak ki az épületekben. A márványokkal való építkezés tehát nemcsak esztétikai szempontból előnyös, hanem funkcionálisan is kiemelkedő megoldásokat kínál a belső és külső tér tervezéséhez.

Mi az a márvány?

A márvány kalcit  kőburkolat vagy dolomit kőzet átkristályosodási szemcséi magas hőmérsékleten és nyomáson. A márványnak ez a jellemzője megkülönbözteti a kőzet metamorf kőzet jellegét az üledékes mészkőkőzethez képest. Következésképpen a metamorfizmus megváltoztatja az üledékes karbonátkristályok szerkezetét karbonátkristályok egymásba kapcsolódó mozaikjává, amely a márványkőzetet képezi.

A „márvány” szó a görög marmaros, „ragyogó kő”  szóból származik.

További információkat az alábbi Wikipédia oldalon talál.

Kérje árajánlatunkat

 

További információk

Felület

Fényezett

Funkció

Fedlap, Ablakpárkány, Konyha Munkapult, Lépcső

Kőfajta

Márvány

Használat: Kültéri / Beltéri

Kültéri és Beltéri

vastagsag

2 cm

Close
Close
Lost your password?
Close
Shopping cart