Agastone

Bemutatóterem és raktár – Tel: +36 30 756 5055  – info@agastone.com

Kőfaragó üzem – Tel: +36 30 6740 816 – evaagastone@gmail.com

Vásároljon az importőr több mint 10.000m2-es raktárkészletéből

Travertin mészkő burkolat

A travertin mészkő burkolatok sokoldalúan alkalmazhatók és tartósak, és könnyen karbantarthatók, így ideális választás modern otthonokhoz és munkahelyekhez.

Elegáns, divatos és egyre népszerűbb a travertin mészkő burkolat

Valóban, a természetes kőburkolatok a modern belső terekben egyre népszerűbbek, és a travertin mészkő burkolat különösen divatos lett. A travertin egy nagyon különleges kőfajta, amelynek textúrája és színei tökéletesen illeszkednek a modern építészet által kínált igényekhez. Aloldalunkon három fejezetben fogjuk bemutatni a travertin mészkő burkolat legfontosabb jellemzőit és előnyeit, valamint azt, hogy hogyan alkalmazhatók a különböző területeken.

travertin mészkő burkolat - agastone.hu

A travertin mészkő burkolat jellemzői és előnyei

A travertin egy különleges kőfajta, amely széles körben elterjedt Olaszországban, Törökországban és Mexikóban. A kő mészkőből és más ásványokból áll, amelyek felgyülemlenek a természetben előforduló víztömegben, és szépen szerveződnek kristályos mintákká. Ennek eredményeként a travertin különböző árnyalatokban érhető el, és különböző textúrákkal rendelkezik, amelyek között szerepelnek az egyenetlen felületek, a lyukak és a vonalak. Ezek a textúrák és minták különleges megjelenést kölcsönöznek a travertin mészkő burkolat felületén.

A travertin mészkő burkolat általában a természetes kőburkolatok közé sorolandó, és számos előnnyel rendelkezik az egyéb kőburkolatokkal szemben. Az egyik előnye az, hogy nagyon tartós és ellenálló. Jól ellenáll a kopásnak, a sérüléseknek és az időjárás viszontagságainak.

Emellett nagyon könnyen karbantartható és tisztítható, ami azt jelenti, hogy hosszú évekig megőrzi szépségét és állapotát.

A travertin mészkő burkolat alkalmazása a különböző helyeken

A travertin mészkő burkolat széles körben alkalmazható a különböző helyeken, beleértve a lakótereket, az irodákat, az éttermeket, a szállodákat és a különböző közösségi terek burkolatát is.

A lakóterekben ezeket a burkolatokat egyaránt alkalmazzák a padlóra és a falakra is.

A padlóra telepítve kiválóak a bejárati ajtó előtti területen, a konyhában, a nappaliban, a fürdőszobában, az előszobában és a lépcsőházban is. Ezeken a helyeken nemcsak szép megjelenést biztosítanak, hanem nagyon ellenállóak is, ami különösen fontos a magas forgalmú területeken. Éppen ezért jó alkalmazható üzletházakban, irodaházakban is. Az ilyen helyeken általában a váróterületeken, az étkezőkben, a recepciókban találkozhatunk velük.

De lehetőség van emellett éttermekben és a szállodákban a travertin mészkő burkolat lerakására, mivel kiváló megoldás a padló- és falburkolatként egyaránt.

A travertin mészkő burkolat karbantartása és tisztítása

A karbantartásuk és tisztításuk rendkívül fontos, hogy megőrizzék szépségüket és állapotukat. Az ilyen kőburkolatok tisztításához elég egy lágy mosószappanos víz és egy puha szivacs használata, majd a felület alapos öblítése. Az erősebb szennyeződések eltávolításához különleges kőtisztító szereket is használhatunk, de az ilyen szerek alkalmazása előtt javasolt kipróbálni azokat egy kisebb területen, hogy elkerüljük az esetleges károsodásokat.

Az olajfoltok és más nehezen eltávolítható szennyeződéseket is el lehet eltávolítani, ha azonnal reagálunk rájuk. Az ilyen foltok eltávolításához először is szükség van azonnali cselekvésre: a foltot mielőbb fel kell szívni egy papírtörlővel vagy ronggyal. Ezután a foltot el lehet távolítani speciális kőtisztító szerekkel, amelyeket a szakboltban vásárolhatunk meg.

Close
Close
Lost your password?
Close
Shopping cart