Agastone

Bemutatóterem és raktár – Tel: +36 30 756 5055  – info@agastone.com

Kőfaragó üzem – Tel: +36 30 6740 816 – evaagastone@gmail.com

Vásároljon az importőr több mint 10.000m2-es raktárkészletéből

Travertin Mészkő 2 vagy 3 cm vastag Párkány/ Fedlap

 / DB

Kapható 2 és 3 centiméteres vastagságban. Hasonlóképpen a raktáron lévő egyéb természetes kövekhez, mint a márvány, kvarc, és gránit lapjaink, precízen vághatjuk méretre, élmegmunkálhatjuk, készíthetünk bele furatot, vagy íves, esetleg szögletes kivágásokat. Ajánljuk külső-, belső ablakpárkányokhoz kerítés fedlapokhoz lépcső lapokhoz. Nagyon jó a színtartóssága, fagy-, és időjárásállósága.

A négyzetméter kiszámolásánál minimum 20 cm-es szélességgel kell számolni. (például a 15×120 cm méretű párkány esetén 0,2×1,2 = 0,24 m²)

A négyzetméter ár már tartalmazza a méretrevágás, egyszerű fózolás, élfényezés, szükség esetén vízorrok árát.

Kérje árajánlatunkat

Leírás

Alkalmas mészkő munkalap, mészkő párkány, mészkő lépcsőlap, mészkő fedkő gyártásához. Travertin Mészkő Természetes kőlap édesvízből kalcium-karbonát kicsapódása során keletkezik hévízforrásnál vagy mészkőbarlangban. Az utóbbi esetben cseppkövet képez. Alkotóelemei a kalcit és az aragonit.

Forrás közelében kicsapódott mészkőre mohák és algák telepednek, melyekre további mészkő csapódik ki a növények kémiai hatásának, illetve az általuk keltett örvényeknek köszönhetően. A folyamat így ismétlődik újra és újra, és nagyban hozzájárul a mésztufa lukacsos jellegéhez. Rétegek közötti zárványt a mohán kívül egyéb növényi és ásványi anyagok is képezhetnek

 

A mészkő, sűrű, sávos kőzet, amely kalcitból (kalcium-karbonát, CaCO3) áll. A folyó- és forrásvizek elpárolgásával képződik, különféle mészkő, amely világos színű és jó fényezést igényel; Gyakran használják falakhoz és belső dekorációkhoz a középületekben. Az Aniene folyó mentén, Róma közelében található travertin lerakódások több méter vastagok. Az Egyesült Államokban a wyomingi Yellowstone Nemzeti Parkban található Mammoth Hot Springs aktívan rakja le a travertint. A mészkőbarlangokban cseppkövek és sztalagmitok formájában is előfordul, mint például az új-mexikói Carlsbad-barlangokban.

További információkat a mészkőről ezen a Wikipédia oldalon találhat.

Travertin Mészkő Természetes kőlap felhasználása

Az édesvízi mészkövek kiváló minőségű természetes anyagok, amelyek széles körben használhatók belső és külső terekben. Az egyik legnépszerűbb felhasználási területük a beltéri ablakpárkány, ahol a mészkő elegáns megjelenést kölcsönöz a térnek. A beltéri ablakpárkányok természetes szépségükkel és tartósságukkal hívják fel magukra a figyelmet.

Kültéri ablakpárkányok és kerítés fedlapok esetében az édesvízi mészkő kiváló választás, mivel ellenáll az időjárás viszontagságainak és a környezeti hatásoknak. A kültéri felhasználás során a mészkő megőrzi színét és textúráját, hozzájárulva az épület külső dizájnjához és tartósságához.

A mészkő lépcsőlapoknál a természetes mészkő szépsége fokozza az enteriőr stílusát.

Az édesvízi mészkő egyedülálló megjelenésével és számos felhasználási lehetőségével tehát ideális választás lehet, amikor esztétikailag vonzó és funkcionális felületeket keresünk belső és külső tereink számára

kérje ingyenes árajánlatunkat.

 

További információk

Funkció

60x23x3 cm, 75x33x2 cm, 79x23x3 cm

Close
Close
Lost your password?
Close
Shopping cart