Agastone

Bemutatóterem és raktár – Tel: +36 30 756 5055  – info@agastone.com

Kőfaragó üzem – Tel: +36 30 6740 816 – evaagastone@gmail.com

Vásároljon az importőr több mint 10.000m2-es raktárkészletéből

ROYAL BEIGE CSÚSZÁSMENTESÍTETT KŐBURKOLAT 40x80x2 cm

12.591 Ft + áfa / m²

Anyagfajta: Mészkő

Méret: 40x80x2 cm

Megmunkálás: Csúszásmentesített

Súly : 55 kg /m2

Alkalmazás :

kültéri kőburkolat:  Padló medence  és lábazat

Beltéri Kőburkolat : Padló

Ajánlott Kiegészítők :

Ragasztók És Fugazó: RKS , Sika Ceram , Fugazó

 

 

 

 

48 készleten

Leírás

Royal Beige Csúszásmentesített kőburkolat  az egyik leghíresebb mészkő, valamint a Közelkeleti országok egyik legkelendőbb kőtípusa.

A Royal anyagra ugyanazok a blokkok jellemzőek a Royal Traverinora is, az egyetlen különbség a kettő között a vágás módja. A Royal Beige keresztvágott, de a Royal travertino Hossz vágás. Mindkét anyag bőségesen található a bányákban.

A Royal travertino azonban drágább, mint a Royal Beige , mert vénáinak szabályosnak kell lenniük. Ha nem r-eguláris, akkor nem lehet Royal Travertino . 3 különböző színben kapható: 1) világos krém, 2) sötét krém, 3) zöld

A Royal Beige Csúszásmentesített  Kőburkolat  az AGASTONE  által forgalmazott termékek közöl egyik legkedveltebb  , amelyből a következők rendelhetők:

Kültéri és Beltéri kőBurkolat 

 Alkalmazási területek: Homlokzati , Padló,  Lépcsők , Fedlapok- Párkányok , Tömbkövek , Faragott Kandalló, Fürdőszobai Pultok , Munkapultok  és bármilyen mennyiségben és legjobb minőségben méretre vágjuk!

Ajánlott Segésanyagok:

Ragasztók és Fugazók : Sika Ceram 225 , RKS , Fuga

A Royal Beige jellemzői: 

 1. Jól Megmunkálható : Felülete lehet fényes mattcsiszolt , antikolt , csúszásmentesített , homokfújt .

 2. Nincs szükség semmilyen kezelésre, még a közvetlen polírozás is elegendő a jó megjelenéshez.

 3. Fagyálló anyag, így kültéri  és beltéri Kőburkolat ként is használható.

 4. Külső, belső, falak és padlók, burkolatok, … stb.

Vizsgálat:

 • Nyomószilárdság (ASTM C 170): 13 300 psi

 • Hajlítószilárdság (ASTM C 880):1 600 psi

 • Kopásállóság (ASTM C 241/ C 1353): 26.4 ha

 • Sűrűség (ASTM C 97): 2 618 kg/m3

 • Vízfelvétel (ASTM C 97): 0,29 %-os törési modulus

​Mészkő jellemzői: 

 

 

A Royal Beige Csúszásmentesített Kőburkolat jellemzői

A mészkő anyagának eredeti forrása a magmás kőzetek ásványaiból származó kalciumion (Ca2+) és a vulkáni működés során a légkörbe kerülő szén-dioxid (CO2).

A földtörténeti fejlődés során az anyag egyre nagyobb hányada származott a régebbi karbonátos kőzetek lepusztulásából.

A vízben oldott kalcium-hidrogénkarbonátot a folyók szállítják a tengerekbe. Egyes elképzelések szerint a földtörténet korai időszakaiban a karbonátok közvetlenül, vegyi úton is kicsapódhattak a tengervízből, jelenleg azonban a tengervíz megnövekedett magnéziumtartalma miatt csak a trópusi tengerek erősen besűrűsödő vizéből válik ki egy kevés aragonit.

A másik elképzelés szerint a tengervízben oldott kalcium-karbonát túlnyomó részét már az ősi időkben is döntően az élőlények választották ki, mégpedig kétféle módon:

 • egyes növények (például a zöld algák) a számukra szükséges szén-dioxidot (CO2) a vízből vonják ki, és ezzel kicsapják a kalcium-karbonátot;
 • számos tengeri állat (például az egysejtűekcsigákkagylóktengerisünök és -liliomokkorallok) szilárd mészvázat épít magának. Különösen a sekély, jól átvilágított tengervízben hatalmas rendszereket alkotó zátonyépítő fajok (a jelenkorban ezek a korallok) szerepe jelentős.
 • A hullámverés és a zátonyon élő állatok (fúrókagylókrákok stb.) pusztító hatása fölaprózza a zátony kőzetanyagát, amit a hullámverés és az áramló tengervíz részben a mélyebb tengerbe, részben a zátony és a part közötti lagúnába szállít. Az iszapfaló állatok alaposan átdolgozzák a lerakódott törmeléket, mésziszapot, ezért az eredeti vázmaradványok sokszor teljesen megsemmisülnek.
 • A folytonos üledékfelhalmozódás miatt egyre mélyebbre kerülő mésziszap fokozatosan mészkővé cementálódik. A lerakódó meszes üledékek vastagsága elérheti a több száz, sőt, a több ezer métert.

További információk

Tömeg 38 kg
Méret

"dxrddrdr"l"ftftfttwf"

Érdekelhetnek még…

Close
Close
Lost your password?
Close
Shopping cart