Agastone

Bemutatóterem és raktár – Tel: +36 30 756 5055  – info@agastone.com

Kőfaragó üzem – Tel: +36 30 6740 816 – evaagastone@gmail.com

Vásároljon az importőr több mint 10.000m2-es raktárkészletéből

CREMA NOUVA FÉNYES MÁRVÁNY KŐBURKOLAT 30,5x61x1,3 cm

15.355 Ft + áfa / m2

CREMA NOUVA

Anyag: Természetes Márvány Kőburkolat

Súly : 34 kg/m2

Méret: 30,5x61x1,3 cm

 

 

Ajánlott Ragasztó: NKF Fehér Ragasztó

 

 

230 készleten

Leírás

MI AZ A MÁRVÁNY?

A márvány kalcit  kőburkolat vagy dolomit kőzet átkristályosodási szemcséi magas hőmérsékleten és nyomáson. A márványnak ez a jellemzője megkülönbözteti a kőzet metamorf kőzet jellegét az üledékes mészkőkőzethez képest. Következésképpen a metamorfizmus megváltoztatja az üledékes karbonátkristályok szerkezetét karbonátkristályok egymásba kapcsolódó mozaikjává, amely a márványkőzetet képezi.

A „márvány” szó a görög marmaros, „ragyogó kő”  szóból származik.

MÁRVÁNY FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK :

Beltéri Kőburkolat : padló , fürdőszoba , belsőfalak

Kültéri Kőburkolat : Lábazati kőburkolat , vastag kivitelben akár teraszok , és homlokzati kőburkolat.

Ajánlott Ragasztó : Fehér Csempe Ragasztó NKF C2 TE S1

A márványnak számos alkalmazása van szerkezeti és dekoratív célokra. Dekoratív és építészeti célokra elsősorban kültéri és beltéri  kőburkolat -ként alkalmas.

Padlóburkolatokhoz, szobrokhoz és alapokhoz, lépcsőházakhoz és járdákhoz, kandallókhoz és mosogatókhoz használják.Az ősi látványos műemlékek és épületek többsége márványból épült.

A görögök, rómaiak, márvány és márvány metszetekkel díszítették templomaikat, mecseteiket, palotáikat, szobraikat és katedrálisaikat.

A márvány fő és legnépszerűbb felhasználása ma és a múltban a padlóburkolatok és a falburkolatok. Mivel a márvány elegáns, lágy és meleg megjelenésű, az építészek és a márvány kézművesek a folyosók, előcsarnokok díszítésére használják.

A világosabb márványok a legnépszerűbbek a padlóburkolatokhoz, bár a színes Márvány Kőburkolat   drámai nyilatkozatot tehetnek, akárcsak a mintás vagy mozaikos Kialakítása.

A többnyire templomokban, palotákban, mecsetekben használt márványoszlopok hozzájárulnak az impozáns légkörhöz.

A kandalló formális megjelenésű, amely rusztikusnak tekinthető az építészet számára. Míg faragott márvány szívekkel és palástokkal formázva megjelenése extravagánssá változott.

Generációk óta a kézművesek és szobrászok legjobb választása. A történelem tele van asztalok, szökőkutak, díszlécek, vázák, keretek, szobrok, márványból készült oszlopok korlátlan mintáival, amelyek elegáns, rendkívül dekoratív hatást kölcsönöznek.

A rómaiak és az oszmánok márványt használnak higiéniai anyagként hamamjaik, fürdőik, kádjaik és gőzfürdőik építéséhez.

Beltéri Kőburkolat a márvány felhasználási területek Padlók és falak Lépcsők , Fürdőszoba & Zuhanyzók Munkalapok és hátlapok Márvány mosogatók és edények Folyosók és előcsarnokok Kandallók Kültéri márvány felhasználási területek Szobrok és Oszlopok Kültéri kandallók Ház falai Külső lépcsők Járdák Szökőkutak

További információk

Tömeg 34 kg
Méretek 61 × 30,5 × 1,3 cm

Érdekelhetnek még…

Close
Close
Lost your password?
Close
Shopping cart